Skip to main content
0
Тераристика

Хондураска къдрокосместа тарантула

By 16.08.2020No Comments
Brachypelma albopilosum

Естествен хабитат и Основна информация

Този земен вид тарантула произхожда от Централна Америка и в частност Хондурас, откъдето идва и името ѝ. На размер достига до 12-14см разкрач. Подходяща е за неопитни стопани, тъй като понася добре колебания в условията на живот. Мъжките живеят средно 4-5 години, а женските 20-30. Отровата им е слаба и не може да предизвика смърт, но при алергия към нея може да се предизвикат усложнения, за това се препоръчва да се използват пинсети и да се внимава при работа с тарантулата.

Отглеждане, Среда и Условия на живот

Температурата в терариума трябва да е 20-28°C, като употребата на нагревателно килимче ще я поддържа без проблем, а влажността 70-85% Предвид, че е земен вид тарантулата има нужда от 10-15см дълбок субстрат и укритие. За субстрат може да използвате кокос. Размерите на терариума трябва да са минимум два пъти разкрача на паяка в дължина и ширина, а разстоянието над субстрата до горната част да бъде 1.5 пъти разкрача на тарантулата. Осигурете купа с прясна вода по всяко време. Не позволявайте температурата да се покачва над 28°C. Тарантулите се отглеждат задължително самостоятелно, независимо дали са мъжки или женски.

Хранене

Паякът се храни с насекоми веднъж на 2 до 10 дни в зависимост от възрастта. Огромният им апетит много често предразполага към прехранване, което може да доведе до здравословни проблеми.

автор: Галин Перов
www.aquarist.bg

Close Menu